Så här använder du den virtuella guiden över Bottenhavet

• I samband med varje utflyktsmål finns en länk "Se företag som erbjuder service vid den här platsen". Med hjälp av den hittar du guider och annat serviceutbud.

• Under fliken Karta får du en överblick på kartan över utflyktsmålen i området.

• Genom att använda fritextsökning eller sökmotorn under fliken Utflyktsmål kan du söka de platser du önskar.

• Under fliken Aktiviteter hittar du Forststyrelsens samarbetsföretag, som erbjuder service kring Bottenhavet.

• På sidan Bruksanvisningar berättar vi närmare om den virtuella guidens funktioner.

I presentationen av Bottenhavets nationalpark används fotografier, videor, ljud och html-5 innehåll som sfäriska panoraman. Sfäriska panoraman är fotografier som man kan titta på på webben, och som man kan få att rotera 360° x 180° med hjälp av musen eller pekskärmen. Bilderna roterar automatiskt, men de kan också styras med hjälp av musen. 

De olika presentationssätten på kartan visas med olika symboler på kartfliken. På kartan ser du gröna, blå och bruna knappar. De runda gröna betyder sommartida sfäriska panoraman och de runda blå vintertida panoraman. Ett klick på en fyrkantig blå knapp visar en video eller ett vanligt fotografi. Klick på en brun knapp ger information om utflyktsstrukturen i ett område. Om knappen har en siffra betyder det att det finns samma antal utflyktsmål bakom knappen. När du klickar på en sifferknapp öppnar sig en meny över utflyktsmålen i området.

För att webbplatsen ska fungera ordentligt måste din dator ha en webbläsare som stöder HTML5.